L’Esbart Egarenc i el Grup Mediterrània presenten al Teatre Principal els seus espectacles de creació pròpia

Els dos col·lectius ofereixen Trama i Quadrigènia a Terrassa

El passat 17 de maig Esbart Egarenc del Social i Grup Mediterrània de Sant Cugat van ballar al Teatre Principal en una actuació composta pels seus dos espectacles Trama i Quadrigènia. Tots dos Esbarts aposten per una manera diferent de presentar les danses populars, a través d’espectacles que combinen els punts catalans de sempre amb una temàtica original.

Trama es va estrenar l’any 2001 en el context de la recuperació del modernisme terrassenc. L’espectacle de l’Esbart Egarenc és un reflex de la societat industrial de la ciutat a través dels deus balls que l’escenifiquen. Una obra que tracta els temes del treball infantil, la immigració de principis de segle XX, les desigualtats socials i la vida dels obrers terrassencs. Trama és una creació de Jordi Comas i Natàlia Trullàs i ha estat representada en més de quinze ocasions, entre elles a Portugal.

Quadrigènia és més recent que Trama ja que va ser estrenada l’estiu passat a la Festa Major de Sant Cugat. L’espectacle va ser creat per David Gil, Marta Manyoses, Mercè Andrés i Laia Travé i representa la relació entre els quatre elements naturals i la cultura popular catalana. El configuren cinc balls: El treball a la terra (terra), Rosa dels vents (Aire), La baixada d’Isil (foc), Dones d’aigua (aigua) i l’Esclat (els quatre elements fusionats). Aquest any ha participat a l’Espai A, el circuit d’espectacles amateurs de Catalunya. Una experiència que va viure l’any passat l’Esbart Egarenc amb Trama.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *