L’espectacle Trama arriba a Europa

L'esbart egarenc tanca la reunió de l'ACTE presidida per Jordi Ballart a Portugal i aconsegueix captar l'atenció d'altres ciutats industrials de l'associació

L’Esbart Egarenc va presentar el 18 de gener per primera vegada a l'estranger l'espectacle de creació Trama com a cloenda de la reunió a Guimeraes de l'Associació de Comunitats Tèxtils Europees (ACTE). L'actuació va ser una oportunitat per donar-se a conèixer a altres ciutats de tradició industrial tèxtil i de poder repetir l'experiència a altres països europeus.

"Volíem afegir el  valor cultural a aquesta reunió que sempre es queda només en el camp econòmic" deia l'Alcalde de Terrassa Jordi Ballart que va proposar presentar l'espectacle en el context d'aquesta trobada. Ballart considera que Trama té una gran vinculació amb el món tèxtil i obrer de Terrassa. També altres representants de ciutats europees de l'Acte van sentir-se identificats amb l'obra. Donato Gentile, Alcalde de Biella (Itàlia), admetia després de l'actuació que cada punt de ball de Trama li recordava a la tradició tèxtil d'Itàlia, sobretot de Milà i que per això aconseguia arribar al públic. Natàlia Trullàs, coreògrafa de l'espectacle, reconeixia que "aquí hem vist que la història que hi ha al darrera de Trama s'entén arreu" ja que "l'expressió de resignació, però en certs moments alegre, que els dansaires aconsegueixen plasmar explica l'espectacle i és el que més arriba al públic".

Des de l'Esbart Egarenc es reconeix que presentar Trama a Guimeraes ha estat "dur" per tota la producció que comporta. El grup terrassenc va haver de  preparar una escenografia pròpia per tal de presentar l'espectacle. I per això mateix, des de l'esbart es considera un èxit la rebuda que ha tingut a l'estranger. "Hem obert una porta, la porta d'Europa" deia David Capdevila, president de l'Egarenc, content després de rebre felicitacions dels diferents membres de l'Acte.

El grup terrassenc espera poder tornar portar Trama als escenaris d'arreu d'Europa exportant així "una part de la història de Terrassa, la dels carrers estrets i foscos amb un teler a cada portal. Resignació, il·lusió, dolor, amor i l'alegria de viure. Tot teixit a ritme de teler".

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *