L’Esbart Egarenc omple de dansa la Fira Modernista

El Cos de Dansa grup terrassenc balla ‘Trama’ dins del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya mostrant la vida a les fàbriques tèxtils

L’Esbart Egarenc del Social va participar molt activament a l’última Fira Modernista de Terrassa. A més de les actuacions habituals a la festa, el grup va oferir diverses activitats molt originals. La més destacada va ser la de l’espectacle ‘Trama’ portat al Mnactec i ballat entre els diferents espais del museu per tal de representar una jornada laboral i la societat de l’època modernista. Un esdeveniment que va tenir un èxit inesperat per la gran afluència de gent.

Com cada any durant el matí l’Esbart Egarenc va oferir una petita mostra de danses pels carrers de Terrassa per part d’un dels seus grups infantils (l’Espardenya Verda) i el grup Juvenil. Se’ls va poder veure durant els matins de dissabte i diumenge. Per altra banda, el grup de Veterans va participar a l’obra de teatre ‘Una tarda al casino’ amb el Social Teatre. El Cos de Dansa, a més de presentar ‘Trama’ el diumenge, també va ballar el Ball de Plaça de Terrassa amb els Geganters al mateix museu dissabte a la tarda. Un activitat que va suposar tot un repte pel grup de dansaires i de gegants que també s’hi van atrevir.

‘Trama’, creada al 2001 per Natàlia Trullàs i Jordi Comas no havia estat mai representada com es va fer diumenge. Els dos autors la van concebre com una obra per portar al teatre i han calgut algunes modificacions per encavir-la en el marc d’un itinerari dins del Museu de la Ciència. Durant el recorregut, a més de mostrar les danses pròpies de l’espectacle, van representar el procès tèxtil i van transportar el públic dins de ‘Trama’.

Compartir