L’Esbart Egarenc del Social celebra els 60 anys amb una Festa Major molt especial

L’entitat balla el 60è Ball de Plaça amb alguns dels dansaires històrics

S’ha recuperat la cobla a l’actuació de dilluns de Festa Major

L’Esbart Egarenc del Social ha finalitzat una altra Festa Major de Terrassa que ha estat molt especial. Amb els 60 anys de l’entitat, l’esbart ho ha volgut celebrar amb la ciutat en els seus actes més destacats.

Aquesta ha estat la seixantena vegada que s’ha ballat el Ball de Plaça a la sortida d’ofici a la Plaça Vella i per celebrar-ho s’ha convidat a alguns dels dansaires històrics de l’entitat a ballar-lo. Han estat 6 parelles que han obert el ball i han fet un petit passeig i un ball pla, recordant el primer Ball de Plaça de la ciutat que també va ser protagonitzat per alguns d’ells. A la seva vegada, l’Esbart Egarenc ha fet el tradicional Ball de Plaça amb l’Alcalde i tot el consistori de l’Ajuntament, per segon any consecutiu. També el ball de l’Àliga de Terrassa ha anat dedicat a aquests dansaires de l’Esbart Egarenc del Social

L’Esbart Egarenc també ha fet la tradicional actuació al Parc dels Catalans el dilluns de Festa Major al vespre. Aquest any, després que l’Esbart Dansaire del Vallés deixés la seva activitat, l’Egarenc ha fet l’actuació amb els grups de Cos de Dansa, Veterans i Juvenils i ha recuperat la cobla en directe. En aquest cas ha estat la Cobla Principal de Terrassa amb la direcció de Jordi Núñez i timbales a càrrec de Robert Armengol. El grup Juvenil ha presentat La Gran Dama, Mediterrània i Festa Pagesia, els Veterans han ballat la Quadrilla del Rosselló i el Cos de Dansa ha ofert la Glosa de Cascavells, Farandola Cançó d’Amor i de Guerra, Velatori (amb la col·laboració del tenor Carles Ortiz), Seguidilles, Jota de la Ribera i les Gitanes de Rubí.

L’Esbart Egarenc també ha participat a la Cercavila de dissabte de Festa Major amb els grups Juvenil i Cos de Dansa i a la infantil de dilluns que s’ha fet per segon any consecutiu a la Festa Major de Terrassa. Allà hi han participat els nens i nenes de l’Espardenya Groga, Blava i Verda.

 

Compartir