L’Esbart Egarenc brilla per Festa Major

El Cos de Dansa estrena el muntatge “Airós” a l’actuació de dilluns

Com cada any l’Esbart Egarenc ha tingut una gran participació a la Festa Major de Terrassa, però enguany ha fet dues actuacions addicionals i ha mostrat un repertori molt ric i complex a la seva actuació de lluïment. En motiu dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona, l’Esbart Egarenc ha tornat a participar al Laberint d’Arcàdia el diumenge a la nit amb el Ball de Cercolets. Dilluns a la tarda va ser un dia de doble estrena per l’esbart ja que es grups infantils van participar a la primera cercavila infantil de Terrassa i després el Cos de Dansa va estrenar el munatge “Airós” de Xavier Bagà. L’esbart havia col·laborat amb Bagà anteriorment i havia portat als escenaris la primera part del munatge però aquesta temporada va anar un pas més enllà i va portar el ball en la seva totalitat.

Dissabte de cercavila

El Cos de Dansa i Juvenils van participar a la cercavila tradicional de Festa Major. Aquesta any només ho van fer aquests dos grups perquè els grups infantils ja ho van fer amb la infantil. A la Plaça Vella, a l’actuació de lluïment, van presentar l’entrada de les Gitanes de Rubí i el Galop de Panderetes.

Tradicional Ball de Plaça

Diumenge al matí l’Esbart Egarenc va ballar el Ball de Plaça amb les autoritats de Terrassa. Aquest any la novetat va ser que es va estrenar la figuda de l’Àliga de Terrassa per primer cop en aquest acte.

Record del Laberint d’Arcàdia

En motiu dels 25 anys de les Olimpíades de Barcelona Terrassa va tornar a viure el Laberint d’Arcàdia, aquesta vegada en una versió reduïda, on l’Esbart Egarenc va tornar-hi a participar amb el Ball de Cercolets. Al 1992 a la Festa Major de Terrassa s’hi va fer la representació del Laberint d’Arcàdia, un muntatge que mostrava els fets que van tenir lloc en el segle XIV, quan l’infant Martí va vendre la vila de Terrassa al Casal de Barcelona, per poder costejar els preparatius per a la conquesta de Sicília. Per tant, Terrassa va passar a ser «Carrer de Barcelona» i restà, per espai de 80 anys, sota la tutela i protecció del Consell de Barcelona amb els seus corresponents privilegis i avantatges.

Primera cercavila infantil

Els grups espardenya groga, blava i verda van participar a la primera cercavila infantil de la Festa Major de Terrassa dilluns a la tarda. Van ser els encapçaladors d’aquesta cercavila, on van actuar només grups infantils de cultura popular de la ciutat. Al Parc de Vallparadís, a l’actuació de lluïment, van oferir una entrada de gitanes adaptada a tots els grups.

Actuació del Cos de Dansa

El Cos de Dansa va fer la seva exhibició anual dilluns al vespre al Parc dels Catalans. Allà el grup de l’Esbart Egarenc va portar la Glosa del Ballet de Déu, la Verema, la Farandola de la Cançó d’Amor i de Guerra, el Bolero i la Gran Jota de A València Festa! i l’Airós. Aquesta coreografia és obra de Xavier Bagà i va suposar molts mesos d’assajos amb els dansaires i una entrena de dos vestits nous.

Malauradament també va suposar l’última actuació conjuntament amb l’Esbart Dansaire del Vallès a qui l’Esbart Egarenc li va dedicar una ovació i va mostrar la seva tristor per no poder compartir més aquell escenari.

 

Compartir

Deixa un comentari